Lőfegyvertartási engedéllyel rendelkező vásárlóink LAPUA, FIOCCHI, CBC MAGTECH, FEDERAL és BASCHIERI & PELLAGRI márkájú lőszerek közül válogathatnak boltunkban. Amennyiben a kívánt kaliber vagy típus aktuálisan nem elérhető készletünkön, úgy azt rendelésre beszerezzük, ahogy bármely más Magyarországon elérhető márka termékeit is.

1923-ban alapították a gyárat, mely 1947-től kezdte meg a peremgyújtásos .22-es muníciók készítését. 1976-1984 között a gyárat dinamikusan fejlesztették, alapterületét növelték, újabb épületeket húztak fel. Voltaképpen az 1980-as esztendök óta mondhatjuk, hogy fő profiljuk fokozatosan a sportlövészek és vadászok felé irányult. 1992 év elején megvették a német illetőségű SK Jagd- und Sportmunitions GmbH-t, ez kifejezetten .22-es töltények gyártására specializálódott és 1998-ban a Nammo Group konszernhez csatlakozott.


Legismertebb termékük a .22 Long Rifle ”kispuska” lőszer, amelyet sokféle változatban gyártanak. A központi gyújtásos nagyobb kaliberekben feltétlenül megemlítendők az FMJBT D46 és D47, Scenar, Lock Base márka nevű lövedéktípusokkal szerelt muníciók. Ezek mind torpedó formátumúak, a Scenar üreges hegyben végződő, a Silver molybdenum disulfide bevonattal rendelkező lövedék. Közös jellemzőjük, hogy kiváló ballisztikai értékekkel rendelkeznek. .222 Remington, .223 Remington, 6mm BR Norma, 6,5×55, .308 Winchester, 7,62×53/54R és .338 Lapua Magnum változatokban érhetők el.


1987-ben a .338 Lapua Magnum (8,6×70) tünt fel a színen. A klasszikus magnumoktól eltérően a talpa hornyos végződésű, nincs rajta szalagos erősítés. Kiemelkedő ballisztikai értékekkel bír, ezért a modern mesterlövészek biztos lőtávolságát 1000 méterre tolta ki, de van aki 1500 méterig alkalmazza, sőt Afganisztánban a kanadai békefentartók 2600 méterre is megfelelőnek tartották!


A Naturalis termékcsalád – ahogy neve is mutatja – környezetbarát, ólmot nem tartalmaz. Egynemű réz ötvözetből készül, zöld műanyag „gombával“ lezárt üreges csúccsal. Gyártója garantálja az erős sokkhatást, lényegtelen húsveszteséget – nem szakad darabokra a vad testében, tömegének több mint 99 százalékát megőrzi. Európai vagy afrikai nagyvad elejtésére akár a Megát, akár a Naturalist választjuk, jól járunk. A Scenar szintén megfelelő, de mivel az teljes burkolatú – bár üreges és fúrt hegyű – így inkább a szőrmés-szárnyas kártevőkre, illetve magas északon a fajdfélék vadászatára veszik igénybe. A gyár azokra a célokra és lövészversenyekre fejlesztette ki elsősorban.
Mindhárom változat évek óta sokezerszer próbált, jól működnek, s a legkedveltebb középkaliberekben bízvást hozzájuthatunk.


A Lapua gyárt sport-, és rendvédelmi célokra pisztoly/revolver töltényeket is, előbbire .32 SW/.38 SPL LWC jelzésűt.


A Lapua kifejezetten vadász célokra kínált töltényeiről megállapítható, hogy csaknem minden fontosabb európai és amerikai kaliberben kínálják a termékeiket. Teljes burkolatú lövedékkel szereltet kaphatunk .222 Rem., .223 Rem., .243 Win., 6,5×55, 7,62×39, .308 Win., 7,62x53R, .30-06 Spr. űrméretekben készült puskákhoz. Kisebb kaliberekben közönséges ólom hegyű Soft Point lövedékkel ellátott töltényeket is beszerezhetünk, a szokásos tömegekben, ami .222 és .223 Remingtonnál 3,6 g. míg a .243 Winchester esetében 6,5 g.


A közismert svéd kalibernél, ”észak csillagánál”; a 6,5×55-nél jelennek meg először a saját tervezésű és kivitelezésű Naturalis és Mega marka névű lövedékkonstrukciók, ma már az ennél erősebb átmérőjű lövedékkel szerelt töltényeikkel is kaphatók. Tapasztalt szem azonnal látja, hogy mindkét lövedéktípus az Európában vadászias lőtávolság szélső határának tartott, kb. 200 méterig ideális. Mind a Mega mind a Naturalis tompa, lekerekített végződésű, ami miatt fedett, bokros terepen sokkal megbízhatóbbak, nem olyan könnyen térülnek el kisebb akadályokat érve, mintha tűhegyesek lennének. A húsroncsolódás mértéke is várhatóan enyhébb mértékű lesz. Mivel frontális felületük nagyobb a hegyes orrészűeknél, ez kiegyensúlyozza – ölő hatás tekintetében – az utóbbiaknál jelentkező intenzívebb becsapódási sebességből adódó kedvezményt. Természetesen mindez a fenti lőtávolságon belül értendő. Mindenképpen érdemes bővebben elemezni ezt a két jellegzetes finn lövedéket. A Mega alapvetően egy legömbölyített ólom hegyű, réz ötvözetű burkolattal rendelkező Soft Point típusú konstrukció, amelynek középtáján található egy ún. ”ólomzár”; a köpeny befelé vastagítása gyűrű alakban. Ez arra hivatott, hogy becsapódás után a maradvány testből ne tudjon minden antimón – ötvözött ólom – kifröccsenni, hanem megbízhatóan egybe maradjon a felgombásodott hátsó rész ”szárában”, jó mélységi hatást érve el, erős csonttalálat esetében úgyszintén. Egyike a legnépszerűbb jávor-, és medvevadászatra alkalmazott lövedékeknek Skandináviában.

Ma az olasz Fiocchi a világelső a kis kaliberű lőszer-szegmensben, olyan termékek széles választékával, amelyek képesek megfelelni az összes lövész és vadász igényének.


Az elért magas minőségi színvonalat a sportolók számos rangos díja és sikerei (nemzeti, világ- és olimpiai címek) bizonyítják, akik Fiocchi lőszereket és lövedékeket használnak a lövészet minden területén: trap, kettős trap, és skeet-lövészettől kezdve a biatlonon át a precíziós lövészetig.


Kiemelkedő sikereket érnek el a vadászat és a sport lőszerek számára 2006-ban piacra került EVO sörétes hüvelyek, valamint a .308 / 7.62 kaliberű golyós lőszerekhez gyártott hüvelyek legújabb szériái. A már jól ismert kaliberek közt is folyamatos fejlesztés zajlik a .223 Remington-tól a .338 Lapua Magnumig.


A Fiocchi egy magántulajdonban lévő vállalkozás, amely a múltban gyökerező szenvedéllyel és kreativitással működik generációk óta. 135 éve, mint vezető szereplő, ez a család formálta a lőszerek történelmét Olaszországban és világszerte. Állandó beruházások, fejlesztések, és új technológiák alkalmazásával a társaság továbbra is a legjobb lőszerek készítésére törekszik a tradíciók megtartásával, de a környezetünk védelmének figyelembe vételével.

A brazil CBC az egyik legnagyobb lőszergyártó a világon, amely kis és közepes méretű kaliberek gyártásával foglalkozik, 1926 óta. A termékek széles skáláját több mint 100 országba exportálják, és jelen vannak a katonai, bűnüldözési és kereskedelmi piacon is.


A CBC a legszélesebb körű pisztolylőszer kínálattal rendelkezik az iparágban – melyet a jól ismert Magtech márkanév alatt hoznak forgalomba -, továbbá olyan hadi kaliberek körében is mint például az 5.56x45mm, a 7.62x51mm, a 12.7x99mm (.50), a 20mm és a 30mm. A két évtizedes folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően jelenleg a CBC rendelkezik a világ legmodernebb központi gyújtású lőszer-előállító gyártósorával.


A kiváló minőség, szolgáltatás és rugalmasság következetes kombinációja révén a CBC világszerte a NATO-országok, a rendőri erők és a sportlövők lőszereinek egyik legnagyobb szolgáltatójává vált. Versenyképessége a magas termelékenység, a megbízható ellátási lánc és egy teljesen integrált gyártási folyamat eredménye. A CBC saját maga gyártja a termékeiben felhasznált összes lőszer alkotóelemet, beleértve a lőport, a csappantyúkat, hüvelyeket és lövedékeket is – garantálva ezzel a kiemelkedő ár-érték arányt és a folyamatos utánpótlást.


A CBC két termelőegységgel rendelkezik Brazíliában, São Paulo és Rio Grande do Sul államokban. A holding tulajdonában van továbbá a német gyártó MEN és a cseh Sellier & Bellot vállalat is, melyek németországi elosztó központtal rendelkeznek.

A Federal lőszergyár 1922 óta látja el a sportlövőket és vadászokat a kiváló minőségű sörétes, központi gyújtású, és peremgyújtású lőszerekkel.


A gyár központja a mai napig a minesotai Anokában található az Egyesült Államokban. Teljes profiljukba nem csak a sörétes, központi gyújtású, és peremgyújtású lőszerek gyártása tartozik, hanem az ezek elkészítéséhez szükséges lőszerelemek is megtalálhatók kínálatukban.


1400 alkalmazottjával a vállalat egyike a legnagyobb lőszergyáraknak a világon. Maga a gyár 175 hold területen fekszik Anoka városának szomszédságában, és összesen 46000 négyzetméteren elterülő gyártósorral rendelkezik.


A folyamatos fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően a Federal név ma egyet jelent a megbízhatósággal és a kiváló minőséggel.

A BASCHIERI & PELLAGRI világszerte elismert prémium márka a lőporok gyártása és forgalmazása, a „Gordon System” hüvelyek gyártása, valamint a sörétes fegyverekhez való sörétkosarak és lőszerek gyártása terén. Termékeit a versenyek és vadászat területén egyaránt előszeretettel használják.


A B & P elkötelezett a folyamatos kutatás, fejlesztés és a termékeinek javítása iránt, a tradíciók megtartása mellett. A vadászat és sportlövészet világában eltöltött több mint száz év alatt elnyert tapasztalat segítségével a Baschieri & Pellagri ugyan azzal a szenvedéllyel néz szembe a jövő kihívásaival, mint tette ezt mindeddig.

Lőszerek

Lőfegyvertartási engedéllyel rendelkező vásárlóink LAPUA, FIOCCHI, CBC MAGTECH, FEDERAL és BASCHIERI & PELLAGRI márkájú lőszerek közül válogathatnak boltunkban. Amennyiben a kívánt kaliber vagy típus aktuálisan nem elérhető készletünkön, úgy azt rendelésre beszerezzük, ahogy bármely más Magyarországon elérhető márka termékeit is.

1923-ban alapították a gyárat, mely 1947-től kezdte meg a peremgyújtásos .22-es muníciók készítését. 1976-1984 között a gyárat dinamikusan fejlesztették, alapterületét növelték, újabb épületeket húztak fel. Voltaképpen az 1980-as esztendök óta mondhatjuk, hogy fő profiljuk fokozatosan a sportlövészek és vadászok felé irányult. 1992 év elején megvették a német illetőségű SK Jagd- und Sportmunitions GmbH-t, ez kifejezetten .22-es töltények gyártására specializálódott és 1998-ban a Nammo Group konszernhez csatlakozott.


Legismertebb termékük a .22 Long Rifle ”kispuska” lőszer, amelyet sokféle változatban gyártanak. A központi gyújtásos nagyobb kaliberekben feltétlenül megemlítendők az FMJBT D46 és D47, Scenar, Lock Base márka nevű lövedéktípusokkal szerelt muníciók. Ezek mind torpedó formátumúak, a Scenar üreges hegyben végződő, a Silver molybdenum disulfide bevonattal rendelkező lövedék. Közös jellemzőjük, hogy kiváló ballisztikai értékekkel rendelkeznek. .222 Remington, .223 Remington, 6mm BR Norma, 6,5×55, .308 Winchester, 7,62×53/54R és .338 Lapua Magnum változatokban érhetők el.


1987-ben a .338 Lapua Magnum (8,6×70) tünt fel a színen. A klasszikus magnumoktól eltérően a talpa hornyos végződésű, nincs rajta szalagos erősítés. Kiemelkedő ballisztikai értékekkel bír, ezért a modern mesterlövészek biztos lőtávolságát 1000 méterre tolta ki, de van aki 1500 méterig alkalmazza, sőt Afganisztánban a kanadai békefentartók 2600 méterre is megfelelőnek tartották!


A Naturalis termékcsalád – ahogy neve is mutatja – környezetbarát, ólmot nem tartalmaz. Egynemű réz ötvözetből készül, zöld műanyag „gombával“ lezárt üreges csúccsal. Gyártója garantálja az erős sokkhatást, lényegtelen húsveszteséget – nem szakad darabokra a vad testében, tömegének több mint 99 százalékát megőrzi. Európai vagy afrikai nagyvad elejtésére akár a Megát, akár a Naturalist választjuk, jól járunk. A Scenar szintén megfelelő, de mivel az teljes burkolatú – bár üreges és fúrt hegyű – így inkább a szőrmés-szárnyas kártevőkre, illetve magas északon a fajdfélék vadászatára veszik igénybe. A gyár azokra a célokra és lövészversenyekre fejlesztette ki elsősorban.
Mindhárom változat évek óta sokezerszer próbált, jól működnek, s a legkedveltebb középkaliberekben bízvást hozzájuthatunk.


A Lapua gyárt sport-, és rendvédelmi célokra pisztoly/revolver töltényeket is, előbbire .32 SW/.38 SPL LWC jelzésűt.


A Lapua kifejezetten vadász célokra kínált töltényeiről megállapítható, hogy csaknem minden fontosabb európai és amerikai kaliberben kínálják a termékeiket. Teljes burkolatú lövedékkel szereltet kaphatunk .222 Rem., .223 Rem., .243 Win., 6,5×55, 7,62×39, .308 Win., 7,62x53R, .30-06 Spr. űrméretekben készült puskákhoz. Kisebb kaliberekben közönséges ólom hegyű Soft Point lövedékkel ellátott töltényeket is beszerezhetünk, a szokásos tömegekben, ami .222 és .223 Remingtonnál 3,6 g. míg a .243 Winchester esetében 6,5 g.


A közismert svéd kalibernél, ”észak csillagánál”; a 6,5×55-nél jelennek meg először a saját tervezésű és kivitelezésű Naturalis és Mega marka névű lövedékkonstrukciók, ma már az ennél erősebb átmérőjű lövedékkel szerelt töltényeikkel is kaphatók. Tapasztalt szem azonnal látja, hogy mindkét lövedéktípus az Európában vadászias lőtávolság szélső határának tartott, kb. 200 méterig ideális. Mind a Mega mind a Naturalis tompa, lekerekített végződésű, ami miatt fedett, bokros terepen sokkal megbízhatóbbak, nem olyan könnyen térülnek el kisebb akadályokat érve, mintha tűhegyesek lennének. A húsroncsolódás mértéke is várhatóan enyhébb mértékű lesz. Mivel frontális felületük nagyobb a hegyes orrészűeknél, ez kiegyensúlyozza – ölő hatás tekintetében – az utóbbiaknál jelentkező intenzívebb becsapódási sebességből adódó kedvezményt. Természetesen mindez a fenti lőtávolságon belül értendő. Mindenképpen érdemes bővebben elemezni ezt a két jellegzetes finn lövedéket. A Mega alapvetően egy legömbölyített ólom hegyű, réz ötvözetű burkolattal rendelkező Soft Point típusú konstrukció, amelynek középtáján található egy ún. ”ólomzár”; a köpeny befelé vastagítása gyűrű alakban. Ez arra hivatott, hogy becsapódás után a maradvány testből ne tudjon minden antimón – ötvözött ólom – kifröccsenni, hanem megbízhatóan egybe maradjon a felgombásodott hátsó rész ”szárában”, jó mélységi hatást érve el, erős csonttalálat esetében úgyszintén. Egyike a legnépszerűbb jávor-, és medvevadászatra alkalmazott lövedékeknek Skandináviában.

Ma az olasz Fiocchi a világelső a kis kaliberű lőszer-szegmensben, olyan termékek széles választékával, amelyek képesek megfelelni az összes lövész és vadász igényének.


Az elért magas minőségi színvonalat a sportolók számos rangos díja és sikerei (nemzeti, világ- és olimpiai címek) bizonyítják, akik Fiocchi lőszereket és lövedékeket használnak a lövészet minden területén: trap, kettős trap, és skeet-lövészettől kezdve a biatlonon át a precíziós lövészetig.


Kiemelkedő sikereket érnek el a vadászat és a sport lőszerek számára 2006-ban piacra került EVO sörétes hüvelyek, valamint a .308 / 7.62 kaliberű golyós lőszerekhez gyártott hüvelyek legújabb szériái. A már jól ismert kaliberek közt is folyamatos fejlesztés zajlik a .223 Remington-tól a .338 Lapua Magnumig.


A Fiocchi egy magántulajdonban lévő vállalkozás, amely a múltban gyökerező szenvedéllyel és kreativitással működik generációk óta. 135 éve, mint vezető szereplő, ez a család formálta a lőszerek történelmét Olaszországban és világszerte. Állandó beruházások, fejlesztések, és új technológiák alkalmazásával a társaság továbbra is a legjobb lőszerek készítésére törekszik a tradíciók megtartásával, de a környezetünk védelmének figyelembe vételével.

A brazil CBC az egyik legnagyobb lőszergyártó a világon, amely kis és közepes méretű kaliberek gyártásával foglalkozik, 1926 óta. A termékek széles skáláját több mint 100 országba exportálják, és jelen vannak a katonai, bűnüldözési és kereskedelmi piacon is.


A CBC a legszélesebb körű pisztolylőszer kínálattal rendelkezik az iparágban – melyet a jól ismert Magtech márkanév alatt hoznak forgalomba -, továbbá olyan hadi kaliberek körében is mint például az 5.56x45mm, a 7.62x51mm, a 12.7x99mm (.50), a 20mm és a 30mm. A két évtizedes folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően jelenleg a CBC rendelkezik a világ legmodernebb központi gyújtású lőszer-előállító gyártósorával.


A kiváló minőség, szolgáltatás és rugalmasság következetes kombinációja révén a CBC világszerte a NATO-országok, a rendőri erők és a sportlövők lőszereinek egyik legnagyobb szolgáltatójává vált. Versenyképessége a magas termelékenység, a megbízható ellátási lánc és egy teljesen integrált gyártási folyamat eredménye. A CBC saját maga gyártja a termékeiben felhasznált összes lőszer alkotóelemet, beleértve a lőport, a csappantyúkat, hüvelyeket és lövedékeket is – garantálva ezzel a kiemelkedő ár-érték arányt és a folyamatos utánpótlást.


A CBC két termelőegységgel rendelkezik Brazíliában, São Paulo és Rio Grande do Sul államokban. A holding tulajdonában van továbbá a német gyártó MEN és a cseh Sellier & Bellot vállalat is, melyek németországi elosztó központtal rendelkeznek.

A Federal lőszergyár 1922 óta látja el a sportlövőket és vadászokat a kiváló minőségű sörétes, központi gyújtású, és peremgyújtású lőszerekkel.


A gyár központja a mai napig a minesotai Anokában található az Egyesült Államokban. Teljes profiljukba nem csak a sörétes, központi gyújtású, és peremgyújtású lőszerek gyártása tartozik, hanem az ezek elkészítéséhez szükséges lőszerelemek is megtalálhatók kínálatukban.


1400 alkalmazottjával a vállalat egyike a legnagyobb lőszergyáraknak a világon. Maga a gyár 175 hold területen fekszik Anoka városának szomszédságában, és összesen 46000 négyzetméteren elterülő gyártósorral rendelkezik.


A folyamatos fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően a Federal név ma egyet jelent a megbízhatósággal és a kiváló minőséggel.

A BASCHIERI & PELLAGRI világszerte elismert prémium márka a lőporok gyártása és forgalmazása, a „Gordon System” hüvelyek gyártása, valamint a sörétes fegyverekhez való sörétkosarak és lőszerek gyártása terén. Termékeit a versenyek és vadászat területén egyaránt előszeretettel használják.


A B & P elkötelezett a folyamatos kutatás, fejlesztés és a termékeinek javítása iránt, a tradíciók megtartása mellett. A vadászat és sportlövészet világában eltöltött több mint száz év alatt elnyert tapasztalat segítségével a Baschieri & Pellagri ugyan azzal a szenvedéllyel néz szembe a jövő kihívásaival, mint tette ezt mindeddig.

VISSZA AZ ÜZLET OLDALRA
BACK TO THE MAIN PAGE