Muszáj időpontot egyeztetni?

Igen, nagyon fontos. Csak így tudunk ugyanis biztosan szabad pályát és lövészetvezetőt biztosítani. Hétköznapra érdemes legalább egy héttel előtte, hétvégére (főleg a nyári csúcsidőszakban) inkább két héttel előtte foglalni a +36705059084 telefonszámon. Az egyeztetés nélkül betérőknek sajnos nem biztos, hogy tudunk lehetőséget adni lövészetre.

Milyen személyi feltételei vannak a lövészetnek/élménylövészetnek?

A legfontosabb feltétel, hogy a jelentkező betöltse 18. életévét, cselekvőképes legyen és ne álljon semmilyen törvényi eltiltás alatt. Továbbá a lövészet alkalmával nem állhat alkoholos befolyásoltság vagy bármilyen nemű kábítószer, tudatmódosító szer, gyógyszer hatása alatt.

Csak a csomagokban meghatározott lövésszám lehetséges? Ha többet szeretnék/szeretnénk lőni, akkor egy teljes csomagot ki kell fizetni ismételten?

Aki már befizetett és végiglőtt egy vagy több csomagot és még további extra lövéseket is szeretne leadni erre lehetősége van. Onnantól kezdve már csak a lőszerenkénti darabárat kell megfizetnie.

Csak a csomagban foglalt fegyverekkel lehet lőni vagy van lehetőség egyéni csomag összeállítására?

Nem, van lehetőség egyedi csomagok összeállítására vagy egy-egy fegyverrel való lövészetre is, de arra egyedi árajánlatot kell kérni.

Tudok-e sorozatot lőni a fegyvereitekkel?

Nem, a magyar törvények értelmében ez a hangtompítós fegyverekhez hasonlóan tiltott.

Milyen ruhában jöjjek?

Lőterünk egy pincében elhelyezkedő, fedett, fűtött lőtér. Érdemes kényelmes, sportos öltözetben jönni. Kerüljük az alacsonyan gombolt ingeket és mélyen dekoltált ruhákat (ez utóbbit legnagyobb sajnálatunkra), illetve nem célszerű a szoros, vállban felfeszülő felsőruházatok (pl. bőrkabátok) viselete sem, mert akadályozza a hatékony fegyverkezelést.

Lőhetünk többen egy csomagot?

Nem, sajnos a csomagok megosztására nincsen mód az árak egy személyre vonatkoznak.

Kísérők jöhetnek?

Örömmel látjuk őket, főként, ha a szebbik nem képviselői (lásd. hugicák, nővérek, csalfa barátnők és dögös anyukák). Viszont a lőtéren látás- és hallásvédő eszközök viselése kötelező, így az állásoknál csak azok viselésével tartózkodhat bárki. Azt a lövészetvezető dönti el, hogy a kísérők jelenléte akadályozza-e a lövészet gördülékeny lebonyolítását. A kísérők a klubhelyiségből, kamerán keresztül viszont zavartalanul követhetik figyelemmel az eseményeket.

Gyermekek jöhetnek?

Kisgyermekek a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében csak folyamatos szülői felügyelettel, fegyelmezetten tartózkodhatnak a lőtéren.

Gyermeket várok, szabad jönnöm?

Az első két trimeszterben saját felelősségre részt vehet a lövészeten várandós kismama, ám a harmadik trimesztertől a komoly zajterhelés és az emiatt bekövetkező esetleges halláskárosodás miatt TILOS a lövészeten való részvétel. Semmilyen nemű felelősséget sem áll módunkban vállalni az esetleges problémákért. Kísérőként a klubhelyiségben viszont bárki tartózkodhat.

Szabad-e fotózni és videózni?

Természetesen szabad, a biztonsági rendszabályok betartása mellett a lövészet közben és utána az üres fegyverekkel is van lehetőség fotók készítésére. A fotókat feltölthetitek a közösségi oldalakra is.

Lőlapot, töltényhüvelyeket elvihetem?

Természetesen. Az üres, elműködtetett töltényhüvelyek birtoklása nem ütközik semmilyen szabályozásba, így módjával lehet vinni abból is. Javasoljuk azonban, hogy repülőre ne próbáljátok felvinni, mert azt viszont szigorúan tilos.

Hogyan, hány éves kortól lehetek tag?

A tagság feltétele a nagykorúság, tehát a betöltött 18. életév, cselekvőképesség és hogy ne álljon semmilyen törvényi eltiltás alatt az adott személy. További feltétel, be kell fizetnie az éves tagdíjat és el kell fogadnia az egyesület alapszabályában valamint a működési szabályzatban foglaltakat.

Milyen feltételeknek kell megfelelnem, hogy igazolt/minősített sportlövő lehessek?

Egyesületi tagként rendszeresen edzéseken és versenyeken való részvétellel lehet valaki minősített sportlövő az elért eredményei alapján. A versenyzéshez szükséges évente sportorvosi vizsgálaton részt venni.

Az Egyesület ad fegyvert a gyakorláshoz/felkészüléshez?

Az egyesületnek van néhány, úgy mond közös használatú fegyvere, amiket ki lehet próbálni, amelyekkel lehet kezdetben gyakorolni. Azonban az eredményes felkészüléshez és versenyzéshez idővel elengedhetetlen a saját fegyver és felszerelés beszerzése és személyre szabása. Ebben természetesen az egyesület és a bolt a tag segítségére lesz, és biztosítja a fegyver tárolását az egyesületi tároló helyen.

Szemüveggel lehetek Egyesületi tag? Szemüvegesként részt vehetek az élménylövészeten?

Természetesen igen. Aki szemészeti szempontból gépkocsi vezetésre alkalmas és nem akadályozza a célzásban szem betegsége, az lehet tag és részt vehet lövészeten.

Védőeszközöket (hallásvédő, szemüveg) vigyek magammal, vagy van? Kötelező-e?

A szem és hallásvédő eszközök használata minden a lőtér területén tartózkodó személy számára KÖTELEZŐ! Az élménylövészetek résztvevői számára katonai minőségű szem és hallásvédő eszközöket biztosítunk. Bárki hozhat magával saját felszerelést, azonban azt csak saját felelősségére használhatja.

Csoportosan/ munkahelyi, baráti társaságok is mehetnek?

Természetesen igen. Annál jobb, minél nagyobb önálló csoport alakul ki, akikkel mi is biztosabban tudunk tervezni.

BACK TO THE MAIN PAGE