Egyedülálló lehetőség a lőszer újratöltők számára!

 

Az Underground Lövészklub lehetőséget biztosít lőszertöltésre mindazoknak, akik rendelkeznek házilagos lőszerszerelésre jogosító engedéllyel. De, itt nem csak töltheted a lőszert, hanem lőterünkön a kísérleti darabokat azonnal ki is próbálhatod. Nem kell többet felesleges példányokat készíteni, hiszen itt azonnal kiderül, milyen a recept.

Lőszertöltő műhelyünkben három prés várja az érdeklődőket. 2 db Lee Pro 1000 progresszív prés, mechanikus hüvely-, csappantyú- és lövedékadagolóval, valamint egy Dillon Super 1050, elektromos hüvely- és lövedékadagolóval, csappantyúadagolóval. A rendelkezésre álló eszközök alkalmasak óránként több száz pisztoly kaliberű lőszer előállítására.

A csappantyúk rendezésére igénybe vehető a Dillon RF 100 Primer Filler vibrációs szortírozó, a hüvelyek tisztítása pedig egy Dillon CV-2001 vibrációs polírozóval történik.

A lőszertöltő műhelyben rendelkezésre álló matrica szettek:

  • 9 mm Luger
  • .38 Spec / 357 Mag.
  • .45 ACP / .45 GAP
  • .223 Rem.
  • .308 WinMag

 

Jobb-e a töltött lőszer, mint a gyári?

Ez egy relatív kérdés, a töltött lőszer olcsóbb, de ez függ a lövedék árától, ami a minőséget is tükrözi és függ attól is, hogy új, vagy használt hüvelybe töltünk-e.

Előnye, hogy pontosabb, jobb szórásképpel rendelkező lőszert tudunk így készíteni.

Ha ritka, vagy egyedi kaliberünk van, amihez országunkban sajnos gyakran előfordul, hogy szűkös a lőszerválaszték, vagy olyan lövedéket szeretnénk használni, ami az adott kaliberhez összeszerelt lőszerként nem használható, nem kérdés, hogy a töltött lőszert érdemes választanunk.

Így jóval nagyobb a lőszerválaszték egy adott kaliberen belül.

Fegyverünkhöz, fegyverünk csövének paramétereihez hozzá lehet igazítani a lőszert. Ezt olyan paraméterek határozzák meg, hogy milyen hosszú az átmeneti kúp, tehát hogy mennyire lehet kiengedni, vagy beljebb ültetni a lövedéket. Figyelembe kell venni az adott csőhosszt és a huzag emelkedést, az adott lövedéktömeghez legideálisabb égési sebességű lőport. A megfelelő lőpor kiválasztása fontos feltétele a precíz lőszernek, hogy pontosan azon a lőhosszon égjen el, amilyen hosszú a csövünk. Ezt a gyári lőszerek nem tudják, nagy tűréshatárral készülnek.

A töltött lőszer lényege, hogy fegyverünkhöz hozzá tudjuk szabni a lőszerünk paramétereit és így érünk el nagyobb pontosságot.

VISSZA A FŐOLDALRA